• images/slideshow/slideshow_photo_01.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_02.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_03.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_04.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_05.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_06.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_07.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_08.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_09.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_10.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_11.jpg
 • images/slideshow/slideshow_photo_12.jpg

Get Adobe Flash player

Choose your country :

"Europe's energy independence and security of supply starts with solar."
Name
Subscribe to our newsletter
Receive all the latest news in your mailbox.

Get Adobe Flash player

 

 

 

2015 Campaign: 1 - 15 May

 

REGISTER YOUR EVENT HERE

 

Magyarországi Solar Days kampány

 

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata 2010-ben csatlakozott az immáron három éves múltra visszatekintő, a napenergiában rejlő lehetőségek környezettudatos hasznosíthatóságának bemutatását és népszerűsítését megcélzó European Solar Days kampányhoz. Magyarországi partnerként a Kötháló „NAPOS Napok” elnevezésű projektjében arra vállalkozott, hogy ösztönözze és segítse a napenergiát népszerűsítő rendezvények szervezését. Reméljük, hogy közbenjárásunkra az elkövetkező három év során számos akcióra, előadásra, beruházásra kerül majd sor, s ezzel hozzájárulhatunk a napenergia, mint kimeríthetetlen energiaforrás használatának magyarországi népszerűsítéséhez és a társadalmi tudatosság növeléséhez.

A „NAPOK napok” kampányhoz várjuk azon szervezetek, önkormányzatok, cégek, oktatási intézmények csatlakozását, akik fontosnak tartják a napenergiában rejlő lehetőségek minél szélesebb körű elterjesztését, és ismeretségi köreik aktivizálásával hozzájárulnak a kampány kiszélesítéséhez.

A Kötháló a kampány három éve alatt összesen 120 rendezvény megvalósítását tűzte ki célul, melyeken a tervezett résztvevők száma 1200-1600 fő. Emellett vállaltuk, hogy a helyi döntéshozókkal harminc találkozást szervezünk a három év alatt. A kampány során minimum egy országos és két helyi média partnerrel kívánunk együttműködni. A tervezett média megjelenéseink száma körülbelül 60 alkalom. Minden bizonnyal az eredmények ennél jóval magasabbak lesznek.
2012-ben több mint 8000 „Napos” rendezvény volt 20 országban, és rekordot döntött a résztvevők száma is: 600 000 látogató volt kíváncsi a
napenergia hasznosítását bemutató rendezvényekre. Magyarországon 40 rendezvényt szerveztek országszerte. Az idei szlogen “Közelebb hozzuk a Napot” volt.
2012-es Napos Napok számokban:
Rendezvények száma: 40
Látogatók száma: 2200
Sajtóanyagok száma: 1
Sajtómegjelenések száma: 72

A következő kampányidőszak Európában 2013. május 1-19 közé esik. Mi Magyarországon 2013-ban is május 5-12. között rendezzük meg a Napos Napokat.
2013-as terveink: 60 rendezvény, 6000 látogató.
A kampány programja nincs megszabva, keretében bármilyen rendezvény, esemény megszervezésre kerülhet, amely felhívja a közönség figyelmét a napenergia sokoldalú hasznosíthatóságára. Szervezhető rendezvénytípusok lehetnek: szabadtéri rendezvények, oktatási programok, találkozók az önkormányzat/döntéshozók és az ipar képviselőivel.

A Kötháló és tagszervezetei örömmel állnak a szervezők rendelkezésére bármilyen, a programok szervezésével, kivitelezésével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdést, problémát illetően. Hogy megkönnyítsük a szervezők munkáját, szervezési ötletekkel, útmutatókkal látjuk el az érdeklődőket, kommunikációs és sajtó csomagot biztosítunk számukra.

Elérhetőségeink:

www.naposnapok.hu

www.facebook.com/naposnapok

Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata

www.kothalo.hu
E-mail:
ecolinst@kothalo.hu

Telefon: + 36 46 505-077